<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пациенти в Ша...

Арестуваха сина на известния наркобос Ел Чапо (видео)

06 Януари 2023
0 7437

Арестуваха сина на известния наркобос Ел Чапо.

Мексиканските власти арестуваха Овидио Гусман, син на известния наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, съобщи CNN, позовавайки се на източник от правителството.

В прессъобщение, издадено от Държавния департамент на САЩ на 16 декември, Гусман е описан като „високопоставен член на картела Синалоа“. Твърди се, че 32-годишният Овидио, по прякор “Ел Ратън” (Мишката), е помагал в операциите на баща си за трафик на наркотици, откакто Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ през 2017 година.

Акцията е осъществена в четвъртък в северозападния град Кулиакан. Залавянето му е довело до престрелки с властите и блокади на пътища в града. Местните власти са призовали хората да останат по домовете си. Училищата и учрежденията са затворени заради сблъсъците.

Видеоклипове в социалните медии показват запалени камиони и интензивна стрелба близо до летището, което е останало затворено през по-голямата част от деня. Съобщава се, че картелът е нападнал летището в Кулиакан с надеждата да засече и освободи сина на Ел Чапо.

Ето каква баснословна сума пари дават САЩ за информация за брата на наркотрафиканта Ел Чапо

Въоръжени отряди на картела са атакували и самолета на мексиканските военновъздушни сили с Овидио Гусман на борда, но не са успели да спрат излитането му.

Щатът е дом на картела Синалоа, една от най-мощните организации за трафик на наркотици в света. Ел Чапо беше лидер на картела, преди да бъде осъден на доживотен затвор през 2020 година.

Арестът идва дни преди президентът на САЩ Джо Байдън и канадският премиер Джъстин Трюдо да посетят Мексико, за да присъстват на срещата на върха на северноамериканските лидери.

Овидио бе арестуван за кратко от федералните власти през октомври 2019 г. Беше освободен по заповед на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, за да се избегне по-нататъшно кръвопролитие.

Арестуваха сина на известния наркобос Ел Чапо (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gateio

    07 Март 2023

    I have read your article carefully and I agree with you very much. So, do you allow me to do this? I want to share your article link to my website: <a href="https://www.gate.io/vi/signup/612995">gateio</a>

Реакции