<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нарушител на ...

Атанасов: Украински медии съобщават за доставки на българско оръжие (видео)

18 Април 2022
0 654

“Български изделия от военно-промишления комплекс са на 4-то място по доставки за Украйна”. Това каза съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов, цитиран от “Сега”. Той уточни, че информацията е на авторитетни украински медии

Водещата на “Денят започва” по БНТ пък подчерта, че става въпрос за такива, които са препродавани, а Атанасов се съгласи.

“Не бих искал да влизам в детайли. Има тук едно лицемерие. Тоест, нашата военна промишленост генерира продукция, която отива там, но политически ни е страх да заемем позиция”, заяви Атанасов.

По думите му, ДБ ще продължи да настоява българският парламент да задължи правителството да окаже военна помощ на Украйна.

Атанасов: Имам съмнения, че българските служби са знаели кога ще започне войната
Булфото

В определени партии като БСП и ГЕРБ обаче обаче има страх и снишаване, твърди Атанасов. “Трябва да е ясно – когато ние сме част от демократичния свят, не може за определени неща да сме част от него, а за други да се скриваме. Виждам страх в определени политически среди в България. Няма да дойде 9 септември, трябва да се заеме позиция”, категоричен е той.

Преди месец икономическият министър Корнелия Нинова категорично отрече нашите производители от военно-промишления комплекс да продават изделия на Украйна. “Разбира се, не е невъзможно през препродажби нещо, произведено в България, да стигне в Украйна, но това е отговорност на търговците”, уточни Нинова.

Атанасов: Украински медии съобщават за доставки на българско оръжие

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции