<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Латвия крити...

Българи обраха медалите на Международната олимпиада по астрономия

27 Октомври 2022
3 752

Българските ученици, участвали в Международната олимпиада по астрономия в Матера, Италия, обраха всички медали и поставиха рекорд. Учениците се връщат в страната ни с три златни, пет сребърни и две бронзови отличия. В състезанието са участвали 78 ученици от общо 12 страни.

Златните медали са присъдени на Маргулан Исмолдаев от Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна, Михаил Банков от плевенската математическа гимназия “Гео Милев” и Лора Лукманова от Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски”.

Със сребърно отличие са наградени Гео Калфов от Първа частна математическа гимназия в София, Елена Йорданова от Математическа гимназия “Баба Тонка” в Русе, Константин Кръстев от Природоматематическа гимназия “Никола Обрешков” в Бургас, Баян Гечев от СМГ и Мартин Недев от хасковската природоматематическа гимназия “Акад. Боян Петканчин“.

Българчета спечелиха 5 медала от международна олимпиада по математика

Бронзови медали взеха Атанас Митрев от Езикова гимназия “Христо Ботев” в Кърджали и Калоян Цанев от Първа частна математическа гимназия.

Ева Божурова от Астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник” във Варна и Светлана Цекова от Съюза на астрономите в България са ръководили отбора.

Българчетата обраха медалите на Международната олимпиада по астрономия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции