<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подарената н...

България се отказва от участие в “Евровизия” догодина

20 Октомври 2022
0 3182

България се отказва от участие в “Евровизия” догодина.

Европейският съюз за радио и телевизия, който организира музикалната надпревара „Евровизия“, вече потвърди списък с 37 участници за следващата година.

Не само България, но и още две държави се отказват от участие в песенния конкурс през 2023 година, който ще се проведе в Ливърпул. Подобни решения са взели също Република Северна Македония и Черна гора.

Причината за отказа на трите държави е повишената такса за участие.

Страните са били помолени да платят повече, за да се компенсират загубените пари след забраната за участие на Русия, твърдят източници на BBC.

Руската федерация е имала значителен финансов принос за организирането на форума, но бе изключена след нахлуването ѝ в Украйна.

Обикновено не се съобщава публично коя държава колко плаща за участие в конкурса.

Българският телевизионен оператор официално потвърди пред OGAE Гърция, че България няма да участва на Евровизия 2023. Също така се съобщава, че най-вероятно страната няма да участва през следващите години.

Ето кой град ще бъде домакин на “Евровизия” 2023

Украинската група “Оркестър Калуш” спечели песенния конкурс, който тази година се състоя в Торино, припомня Dir.bg.

България, Република Северна Македония и Черна гора не успяха да преминат през полуфиналната фаза.

По традиция следващото издание трябва да се проведе в страната на победителите. Заради войната обаче организаторите прецениха, че няма да е безопасно следващото издание да се проведе в Украйна заради войната там. Така домакинството бе присъдено на Великобритания, чийто изпълнител Сам Райдър се класира на второ място в конкурса в Торино.

България се отказва от участие в “Евровизия” догодина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции