<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110173" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кралица Елиз...

Барбадос обяви Риана за свой национален герой (видео и снимки)

30 Ноември 2021
0 1895

Поп певицата Риана беше обявена за национален герой на Барбадос.

В понеделник страната официално стана република, слагайки край на 55-годишното управление на британската кралица Елизабет Втора като неин държавен глава.

Барбадос обяви Риана за свой национален герой
Reuters

Риана, която е родом от острова, имаше важна роля по време на историческата церемония.

Милиардерката е 11-ият национален герой на страната, но едва втората жена, получила титлата.

“От името на една благодарна нация, но още по-горд народ, ние ви представяме, кандидатът за национален герой на Барбадос, посланик Робин Риана Фенти, нека продължавате да блестите като диамант”, каза министър-председателят Миа Мотли.

Барбадос обяви Риана за свой национален герой
Reuters

След 4 века британско управление, островната държава най-накрая има свой държавен глава. Това е Сандра Мейсън, която досега беше генерал-губернатор на страната. Тя е на 72 години и има богат опит, била е посланик на Барбадос в Колумбия, Венецуела, Чили и Бразилия.

Специално за церемонията дойде и британският престолонаследник принц Чарлз. Той предаде на местните най-сърдечните поздрави от майка си.

Барбадос обяви Риана за свой национален герой
Reuters

“Създаването на тази република е възможност за ново начало”, заяви Чарлз. “От най-мрачните дни на нашето минало и потресаващата жестокост на робството, което завинаги беляза нашата история, народът на този остров построи своя собствен път с изключителна сила на духа”, добави още той.

Барбадос обяви Риана за свой национален герой

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции