<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мелания Тръм...

Байдън премахна ограничения за Куба от ерата на Тръмп

17 Май 2022
0 360

Администрацията на Байдън обяви вчера, че ще увеличи броя на полетите до Куба и ще премахне ограничения от времето на Доналд Тръмп върху паричните преводи, които мигрантите могат да изпращат до хората на острова, предаде Dir.bg.

Държавният департамент обяви, че ще премахне настоящия лимит от 1000 долара на тримесечие върху семейните парични преводи. A също и че, ще позволи несемейни парични преводи, което пък ще подкрепи независимите кубински предприемачи. САЩ също така ще разрешат редовни и чартърни полети до други дестинации в Куба освен Хавана.

Куба е в тежка хуманитарна криза, а режимът крие масовите протести (видео)

Байдън премахна ограничения за Куба от ерата на Тръмп
iStock

“С тези действия целим да подкрепим стремежите на кубинците към свобода и по-големи икономически възможности, така че те да могат да водят успешен живот у дома”, казват от Държавният департамент.

И допълват: “Ние продължаваме да призоваваме кубинското правителство незабавно да освободи политическите затворници. Да уважава фундаменталните свободи на кубинския народ и да позволи на кубинците сами да определят своето бъдеще”.

Байдън премахна ограничения за Куба от ерата на Тръмп

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции