<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Българската ...

Бедствено положение в няколко общини, реки излязоха от коритата си след проливните дъждове (видео и снимки)

12 Декември 2021
0 277

Бедствено положение в няколко общини в страната. Ситуацията е критична, след като заради продължителния дъжд от последните часове няколко излязоха от коритата си.

Рашков: Разследването за “Хемус” ще доведе до промени в състава на парламентарни групи (видео)

Бедствено положение в Неделино, реки излязоха от коритата си след проливните дъждове (видео и снимки)
Снимка от община Неделино.

Особено критично е положението с увеличаващото се ниво на река Неделинска в община Неделино. Кметът Боян Кехайов предупреждава да се предприемат пътувания само при необходимост, тъй като прогнозите са дъждовете да продължат и днес.

В общината през целия ден вчера са постъпвали сигнали за нанесени щети и поражения от непрестанния дъжд. Екипите на общината, полицията и пожарната са в готовност да реагират на всички сигнали при необходимост, допълва Боян Кехайов.

“Много трудна нощ прекарахме на територията на община Неделино, тъй като в продължение на 17-18 часа се изсипа силен, пороен дъжд, съпроводен с много силен вятър. Цяла нощ бяхме навън и работехме за овладяване на ситуацията. За съжаление материалните щети са големи. Нямаме бедстващи хора. Има само едно семейство, което не успя да стигне до дома си заради отнесен от водите дървен мост. Те останаха при роднини, имахме готовност да ги настаним в общинска база…”, разказа в ефира на Нова Боян Кехайов, кмет на Неделино. 

Другите две общини от област Смолян в бедствено положение и с прекъснати пътища вследствие на излезлите от коритата реки са Рудозем и Борино. Частично бедствено положение е обявено и за девинското село Триград, информира БНР.

В цялата община Борино от снощи няма ток. Без достъп са селата Ягодина, Буйново и Кожари. Прекъснати са основни пътища от републиканската мрежа. Социалните мрежи са залети от клипове с буйни реки в планинската област. Към този час няма сигнали за бедстващи хора,

Тежка е обстановката в Рудозем заради интензивното покачване на реките Арденска, Чепинска, Елховска.

Източник: Дир, Нова, БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции