<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиненията ...

„Белингкет“: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл (видео)

12 Април 2022
0 1866

„Имаме доказателства за намеса в български медии, плащане от страна на руското правителство и представители на руските спецслужби на български медии за публикации, които представят Украйна в негативна светлина. Предстои да публикуваме разследването тези дни“. Това заяви пред bTV журналистът Христо Грозев от разследващото издание „Белингкет“.

„Нямам представа какво става в България, в отношенията между правителството и руското посолство. Виждаме, че Русия няма силна реторика по отношение на България. Може би има някаква договореност“, каза Грозев.

„Белингкет“: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл

Путин срещу Wikipedia. Кой решава какво да пише за войната

По думите му, вследствие на многобройните случаи на гонене на руски дипломати от Европа, агентите на Кремъл са намалели значително.

“Присъствието на руски шпиони в дипломатическите мисии е известно в повечето европейски страни”, обясни Грозев и посочи, че във Виена е имало около 20 агенти.

„От няколко седмици разследваме една група вътре във ФСБ, която се е занимавала с дестабилизацията на Украйна още от 2014 г. В рамките на това разследване Андрей Слабаков, който има чудесни връзки със спецслужбите в Русия, получи първоначално информацията, че шеф на ФСБ е арестуван и е под домашен арест. Ние първоначално не повярвахме. Опитахме се да се свържем с него по телефона, но без успех. По-късно получихме потвърждение от други източници също в специалните служби, че той наистина е арестуван. Покрай това почнахме да звъним на останали членове на тази група. От техни роднини разбрах, че част от тях също са арестувани“, разказа журналистът.

„Белингкет“: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл

Синът на Джон Ленън за пръв път изпя Imagine заради Украйна (видео)

Според Грозев, действията на Кремъл показват, че „от една страна може да се говори за прехвърляне на отговорността (за провала на операцията в Украйна), а от друга страна за отмъщение за разочарование. Именно тази група, която дълги години бе убеждавала, че Украйна е готова за инвазия, че Украйна е слаба, че армията ѝ е слаба, че населението е готово да приеме руските, така наречени, освободители. И всичко това се оказа химера, а Путин е много отмъстителен човек“.

Ротации се наблюдават и сред военните, които командват руските войски в Украйна.

Кой е генерал Дворников, новият командир на руската война в Украйна

Журналистът счита загубите на Русия като огромни – 8% от всички танкове и 17% от изтребителите.

Според него е много важно да се докаже или опровергае дали са използвани химически оръжия в Украйна. Ако това се потвърди Запада ще предприеме нови мерки.

„Белингкет“: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции