<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117203" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кристиан Ери...

Бербатов е издигнат за президент на БФС от аматьорски клубове

01 Февруари 2022
0 331

Ясна е първата кандидатура за президент на Българския футболен съюз. Става дума за Димитър Бербатов – той е издигнат за президент на БФС от аматьорски клубове.

Футболист в Англия вкара два от головете на сезона, но ги отмениха заради засади (видео)

Бербатов е издигнат за президент на БФС от аматьорски клубове

Преди дни настоящият шеф на БФС Борислав Михайлов потвърди, че тогава ще има конгрес, но не пожела да заяви категорично, че той ще е изборен, а само подхвърли, че още от септември м.г. има заявен дневен ред в Търговския регистър. Справка показа, че една от вписаните точки в този ред е избор на нов президент на футболния съюз.

Интересното е, че всички клубове, които сега са застанали зад Бербатов са аматьорски – “Пирин” (Гоце Делчев), “Балкан” (Варвара), “Дреновец”, “Балкан” (Белоградчик), “Черноморец” (с. Ноевци), “Победа 2013” (София) и “Спартак” (София). На предишния конгрес – на 12 октомври 2021 г., бившият нападател на “Тотнъм” и “Манчестър Юн” бе издигнат и от три елитни клуба. Това бяха “ЦСКА-София”, “Берое” и “Пирин” (Благоевград).

Тогава на конгреса Борислав Михайлов спечели с 241 гласа срещу 230 за Бербатов, но последният се оплака от редица нарушения. Сред тях бе недопускането до конгрес на десетина клуба, които застанаха именно зад кандидатурата на главния опозиционер, а също така непровеждането на балотаж. По време на конгреса водещият – членът на Изпълкома и висш функционер на ДПС Камен Костадинов, обяви още в началото от трибуната, че на база на бройката присъстващи (483 делегати) са необходими 242 гласа за избор на нов президент. По-късно се оказа, че трима делегати не са гласували и това бе повод да бъде обявено, че 241 гласа са достатъчни за преизбирането на Михайлов още на първи тур.

Още тогава бяха подадени жалби срещу процедурата и решенията на конгреса, като две от тях бяха на “Балкан” (Варвара) и “Балкан” (Белоградчик).

Бербатов е издигнат за президент на БФС

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции