<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еди Хърн потв...

БФС глобява отбор заради знаме с надпис “Пускай Преслава” (снимка)

12 Септември 2022
0 3510

БФС глобява отбор заради знаме с надпис “Пускай Преслава”. Решението е на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, съобщава sportlive.

Вратарят на „Кадис“ спринтира с дефибрилатор до фен, получил сърдечен удар (видео)

БФС глобява отбор заради знаме с надпис "Пускай Преслава" (снимка)

Санкцията е за ЦСКА 1948 за “плакат с неприемливо съдържание”. 

“За издигнат плакат с неприемливо съдържание, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2022/2023/ – ДК наказва ФК “ЦСКА 1948″ гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева”, пише Дисципът в решението си.

Въпросният плакат е бил издигнат по време на двубоя срещу Берое в Бистрица.

На трансперанта е изобразено логото на БФС. Но вместо “Български футболен съюз” е изписано “Пускай Преслава”. Това е отправка към популярно в мрежата видео на президента Борислав Михайлов, който танцува, докато певицата Преслава изпълнява на живо своя песен.

Тълкуване

От решението на Дисциплинарната комисия не става ясно кое е “неприемливо” в плаката, разпънат на стадиона в Бистрица.

Любопитното е, че в чл.37, ал.1, т.26 от Дисциплинарния правилник е записано следното: “За обидни и нецензурни скандирания от публиката на ФК, участник в среща, се налага имуществена санкция на съответния ФК в размер на 1000 лева.”

Ако четем внимателно правилника, то в него никъде не е записана глоба за “плакат с неприемливо съдържание”, за каквото от Дисципа глобяват ЦСКА 1948. В този ред на мисли изглежда, че от БФС са наложили глоба за “нарушение”, което не е описано в Дисциплинарния правилник. Във въпросния плакат няма “обидни и нецензурни скандирания”. Нещо, за което на практика БФС глобява “червените” с 1000 лева.

БФС глобява отбор заради знаме с надпис “Пускай Преслава” (снимка)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции