<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Във Великобр...

Бил Гейтс: Идва нова пандемия

21 Февруари 2022
0 4120

Бил Гейтс говори на тазгодишната конференция по сигурността в Мюнхен, където заяви, че рисковете от тежко заболяване от Covid-19 вече са “драматично намалени”, но на хоризонта се задава друга пандемия.

“Ще имаме нова пандемия. Следващият път ще бъде различен патоген”, каза Гейтс и посочи Австралия като пример. “Ако всяка страна правеше това, което направи Австралия, тогава нямаше да говорим за пандемия”.

Бил Гейтс предупреди за бъдещи пандемии, по-страшни и от Covid-19

Австралия наложи едни от най-строгите мерки против пандемията в света. Сидни и Мелбърн преживяха едни от най-дългите локдауни, а движението на неваксинираните хора бе строго ограничено и след това.

Бил Гейтс: Идва нова пандемия

Впоследствие страната въведе правила, забраняващи на хора без поставена ваксина против Covid-19 да упражняват различни професии.

Бил Гейтс: Covid-19 ще се третира по-скоро като сезонния грип, след като Омикрон премине

Според Гейтс, освен мерки, е необходима и голяма инвестиция от поне 3,5 милиарда долара, за да може ваксините за следващата пандемия да бъдат разработени по-бързо и да достигнат до повече хора.

Според него, иРНК технологията трябва да се стандартизира и да се превърне в основа за борбата със следващите пандемии.

“Следващият път трябва да се опитаме да го направим не за две години, а за шест месеца”.

Бил Гейтс: Идва нова пандемия

Източник: Dir.bg
Снимка: Instagram/thisisbillgates

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atlantiz

    21 Февруари 2022

    Тоя стана безкрупулен.

Реакции