<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момче вдигна ...

Бивши крадци разкриха за какви неща гледат, преди да набележат дома ви за обир

29 Септември 2021
0 10186

Бивши крадци разкриха за какви неща гледат, преди да набележат дома ви за обир, пише LadBible

Преди всичко, те съветват да се подсигурите с достатъчно силно външно осветление и особено такова, което се задейства при движение.

“Винаги съм избягвал къщи, които са ярко осветени отвън”, споделя единият от шестимата специалисти.

“Жилище, потънало в мрак, мигновено привлича крадците, защото предполага, че вътре няма никой или собственикът спи”, допълва той.

Бивши крадци разкриха за какви неща гледат, преди да набележат дома ви за обир

Следващата мярка е да си вземете куче-пазач. Собственици на жилища твърдят, че не са ставали жертва на обири, само защото имат табела “тук охранявам аз” на оградата. Пък кой да знае, че кучето вътре е да речем дакел и тежи само около 10 кг.

Всяко куче би се разлаяло при приближаване на непознат, а това ще накара крадците да се почувстват в риск да бъдат заловени.

Друга хитрост е да не давате да се разбира много-много, че ви предстои заминаване. Сиреч, опаковайте и товарете колата си скришом.

Крадци стават жертва на шегаджия, който им дава болезнен урок (видео и снимки)

Също така, не пречи да помолите съседа си да навестява имота ви поне веднъж на 4-5 дни и да следи за знаци от разбиване на дома. Не е зле и ако може да прибира пощата, защото един от очевидните знаци, че вкъщи няма никой е препълнената пощенска кутия.

Ако вече сте ставали жертва на обир, имайте предвид и това, че крадците “обичат” да повтарят и вземете всички мерки да го предотвратите.

“Много често крадците се връщат на място, което вече са обрали. Имат достатъчно мотиви да го правят”, обръщат внимание майсторите в занаята.

“Гарантирано, ограбените от тях хора са заменили липсващите ценности и често новите са с по-добро качество и стойност от първоначалните”, допълват още те.

Чернокож се дегизира като бял при извършването на 30 обира (снимки)

Бъдете внимателни и не давайте “храна” на крадците, те не го заслужават.

Бивши крадци разкриха за какви неща гледат, преди да набележат дома ви за обир

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции