<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132357" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Да помогнем н...

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок (видео)

05 Юни 2022
0 3033

Късно снощи петима души атакуваха центъра за спешна помощ в Самоков. До инцидента се стигнало, след смъртта на техен близък. Съобщава се, че един от лекарите е бил нападнат, но успял да се барикадира заедно с медицинска сестра в една от стаите.

Целият филиал е изпочупен – апаратура, ампули, столове, изкъртени са 3 врати.

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на “Спешна помощ” в града.

Пред NOVA медикът обясни, че починалият мъж е бил докаран около 17:30 ч. в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване – диабет.

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок (видео)

“Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак. 

Началникът на “Спешна помощ” обясни, че починалият е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ. 

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова. 

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Артур

    17 Юни 2022

    Абе гледай ги тия мангасари как Седат там и полицията нищо не може да направи(

Реакции