<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кранчето с да...

Блъснатото в Пазарджишко куче се възстановява, търсят осиновители

28 Декември 2021
0 6793

Блъснатото в Пазарджишко куче се възстановява, търсят осиновители, пише NOVA.

Кучето Роска е оперирано в пловдивска ветеринарна клиника. Животът на животното вече е вън от опасност, но то трябва да остане под лекарско наблюдение поне 10 дни, каза Трифон Кабуров, който се е заел с обгрижването на кучето и го е докарал в Пловдив, след като беше блъснато.

Роска е претърпяла операция за спасяване на таза и са ѝ поставени метални пластини. Лекарите от клиниката вярват, че няма да е необходима втора интервенция. След изписването си кучето ще бъда отглеждано в приемен дом от Росица Идакиева. Жената е активист на „Четири лапи“ и е с голям опит в грижите за пострадали животни.

Блъснатото в Пазарджишко куче се възстановява, търсят осиновители

Прегазилият куче в Пазарджишко на излизане от ареста: Не го видях (видео)

Обявена е дарителска сметка за възстановяването на Роска. Целта е да бъдат заплатени всички медицински процедури, които предстоят за възстановяването на кучето. Българи от страната, както и наши емигранти от цял свят, са се отзовали на зова за помощ.

„Имаше имейли от Аржентина, САЩ, Норвегия, Англия, Холандия, Германия и всички предлагаха финансовата си подкрепа“, казва Трифон Кабуров. След като животното се стабилизира, ще му бъде намерен постоянен дом и нов стопанин, който да поеме грижите за него.

Жителите на Мало Конаре, където беше прегазено бездомното куче, се събират утре от 12 часа мирен протест в центъра на селото. Роска беше пометена от джипа на местен жител навръх Бъдни вечер. Камери запечатаха как автомобилът се отклонява от пътя, прави завой и се насочва към животното. Шофьорът беше установен и арестуван за 24 часа и впоследствие освободен.

Блъснатото в Пазарджишко куче се възстановява, търсят осиновители

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции