<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141346" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пилон на улич...

БМВ и “Тойота” работят заедно върху създаването на джип на водородно гориво

16 Август 2022
0 305

БМВ и “Тойота” работят заедно върху създаването на джип на водородно гориво.

Aвтомобилната индустрия се стреми да изчисти въздействието върху околната среда. Идеята е да се преминава към по-екологични източници на енергия. Ето защо водородът се появява на сцената като водещ. Наскоро Renault представи концептуален автомобил, задвижван от този химичен елемент.

Какво показа краш-тестът на Тесла Y? (видео)

БМВ и "Тойота" работят заедно върху създаването на джип на водородно гориво

Сега, за да излязат напред, гигантите BMW и Toyota се обединяват, за да разработят SUV с горивни клетки на водород. Идеята е новата кола да влезе в масово производство. Целта е първият модел от превозното средство да се появи през 2025 г.

Коментарите

Служител на BMW споделя, че германските компании са добре запознати с предимствата на автомобилите с водородни горивни клетки. Така се стига и до партньорството с Toyota. Японската компания работи върху технологията още от 90-те години.

BMW ще засили преминаването си към електрически автомобили. Те искат да обхванат 50% от световните си продажби.

Компанията подчертава, че проучва различни технологии. Включително електрически превозни средства с батерии, водородни горивни клетки и ефективни двигатели с вътрешно горене.

БМВ и “Тойота” работят заедно върху създаването на джип на водородно гориво

Източник: DTaxi

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Джими Джонс

    18 Август 2022

    БМВ и Тоъота работят по този и предходни пдобни проекти от поне 20 г. Тоъота вече има модела си Мюрай който се продава в Калифорния от преди 4-5 год. Тия стари клюки от кой кош за отпадъци ги намирате?

Реакции