<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-малко 10 д...

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия

04 Ноември 2021
0 6803

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX е много богат човек и става все по-богат. Толкова, че може да купи Финландия и дори ще му останат пари.

Скокът във финансите му се е случил през последните 24 часа. Според Forbes богатството му е около 310,1 милиарда долара.

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия

На 8 октомври компанията на Мъск стана втората най-скъпата частна компания.

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия

По-късно се появиха слухове, че компанията за коли под наем Hertz е пуснала 100 000 електрически автомобила от Tesla (друго начинание на Илън). Тези слухове увеличиха акциите с 13 процента. След като Мъск обясни, че сделката с Hertz не е все още финализирана, акциите на Tesla започнаха да се движат в обратна посока.

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия
Какво прави Мъск с парите си?

На 1 ноември милиардерът каза, че ще продаде акции на Tesla, ако ООН успее да докаже, че парите могат да “разрешат световния глад” .

Илон Мъск ще продаде акции на Tesla, ако ООН докаже, че 2% от парите му могат да премахнат глада по света

Говорейки пред CNN, Дейвид Бийзли призова Мъск да направи нещо, за да промени нещата. “6 милиарда долара,за да помогна на 42 милиона души, които ще умрат, ако не им се помогне. Не е сложно.”, казва в отговор Илън.

Източник: LadBible

Снимки: Dpa picture alliance/Alamy Stock Photo

Илон Мъск вече е по-богат от Финландия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции