<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134271" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин няма ни...

Борис Джонсън се срещна със Зеленски в Киев

18 Юни 2022
3 453

Борис Джонсън се срещна със Зеленски в Киев, пише bTV. Джонсън беше посрещнат от Зеленски като “голям приятел”.

Важно е Великобритания да продължи да подкрепя Украйна, заяви Джонсън. Той предупреди, че колкото по-дълго продължава войната, толкова по-голяма е опасността съюзниците на Украйна да се уморят да ѝ помагат, пише Ройтерс.

„Руските сили продължават да напредват. За нас е жизненоважно да покажем, че продължаваме да вярваме в способността на Украйна да победи в конфликта“. Това каза британският премиер пред журналисти след завръщането си във Великобритания от Киев.

Някои членове на Консервативната партия разкритикуваха Джонсън, че е избрал да пътува до Украйна, вместо да участва в конференция в Северна Англия.

Борис Джонсън се срещна със Зеленски в Киев

Зеленски: Русия е хвърлила око на обширна зона от Варшава до София

“Когато има признаци на умора във връзка с оказването на помощ на Украйна, много е важно да покажем, че ние подкрепяме украинците в дългосрочен план и че ги зареждаме със стратегическата издръжливост, от която имат нужда”. Това изтъкна Борис Джонсън.

В Киев той е предложил и мащабна програма за обучение на украинските въоръжени сили. През нея биха могли да преминават до 10 000 военни на всеки 120 дни. Новата програма ще обучава украински военни извън страната. Всеки войник ще прекарва по три седмици в изучаване на бойни умения за фронтовата линия, както и основни медицински познания, киберсигурност и тактики за противодействие на експлозиви.

Срещата е била пазена в тайна по съображения за сигурност. 

Борис Джонсън се срещна със Зеленски в Киев 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции