<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха ави...

Борис Джонсън се извини за партитата, но не смята, че е направил нещо нередно

20 Април 2022
0 113

Борис Джонсън се извини за партитата, но не смята, че е направил нещо нередно, пише NOVA.

Борис Джонсън заяви, че британската общественост “има право да очаква нещо по-добро от своя министър-председател”. Той беше глобен за нарушаване на законите за блокиране по време на парти на „Даунинг стрийт“.

Обръщайки се към парламента за пръв път след глобата на 12 април, той повтори, че не смята, че е направил нещо нередно по онова време.

“Това беше моя грешка и аз се извинявам за нея безрезервно”, каза той.

Изпадналият в затруднение лидер на Великобритания премина през първоначалната буря. Миналата седмица той беше наказан за нарушаване на законите за блокиране заради коронавируса, упорито устоявайки на призивите да подаде оставка.

Лондонската полицейска служба Метрополитън разследва десетки предполагаеми нарушения на правилата за заключване от страна на Джонсън и неговия персонал в комплекса на Даунинг стрийт. Там той живее и работи по време на пандемията.

Борис Джонсън се извини за партитата, но не смята, че е направил нещо нередно

“Партигейт” вече доведе до четири оставки от екипа на Борис Джонсън (видео)

Скандалът – последният от поредицата противоречия, които засегнаха Джонсън от миналото лято насам, постави в началото на тази година поста му на косъм. А депутатите консерватори са в опасно бунтарско настроение.

Още един британски законодател поиска вот на недоверие към Борис Джонсън

Но той увеличи шансовете си за оцеляване, благодарение на твърдата позиция във връзка с войната в Украйна. Така отклони вниманието от скандала в момент, когато беше най-уязвим.

Няколко депутати от Консервативната партия публично оттеглиха подкрепата си за неговото лидерство. Но бързо промениха курса си и заявиха, че сега не е моментът за смяна на лидера на торите.

Джонсън несъмнено се надява, че гневът на гласоподавателите заради “партигейт” се е уталожил, но според последните социологически проучвания те продължават да са му ядосани.

Борис Джонсън се извини за партитата, но не смята, че е направил нещо нередно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции