<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178237" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Борисов срещу медиите – една невъзможна вечност (видео)

04 Май 2023
0 605

Бойко Борисов и неговата ГЕРБ управляваха България повече от десетилетие. В това време свободата на словото у нас се срина от 68-мо до 112-то място в класацията на Репортери без граници.

Медийният комфорт винаги е бил от приоритетите на Борисов, който започна да „флиртува“ с тях чрез SMS и стигна до една напълно доброволна и раболепна само цензура при някои от тях.

Много ни се иска да допишем този текст с тънък сарказъм и да кажем колко „прекрасно“ е била положението на четвъртата власт в това десетилетие, но темата някак не е смешна.

Светът обаче се променя и – макар че Борисов бързо обърна социалните медии в своя полза – нещата не са както бяха. Крайно изнервен от безизходицата с първия мандат, който съвсем скоро ще получи от президента, Борисов се държи с медиите така все едно са му длъжни, все едно е на власт, все една в него са и хлябът и ножът.

Личи си, че много му се иска да е като преди, но никога няма да е като преди. Държавата си прибра джипката, а последните мисирки вече отлитат.

Борисов срещу медиите – една невъзможна вечност (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции