<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132942" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Самолет нару...

Бойко Рашков и Драгомир Заков дадоха подробности за мистериозния самолет (видео)

09 Юни 2022
0 958

Бойко Рашков и Драгомир Заков дадоха подробности за мистериозния самолет.

Самолетът нарушител, който вдигна на крак Военновъздушните сили (ВВС) на България, Унгария, Сърбия и Румъния, е кацнал на частен плац между Търговище и Шумен. Това съобщи министърът на външните работи Бойко Рашков. Намерен е покрит с платнище.

Самолет наруши въздушното пространство на България и още три страни

Малкият летателен апарат е навлязъл в българското въздушно пространство снощи и е заредил във Видин. По думите на министъра на отбраната Драгомир Заков, е бил следен през цялото време.

Бойко Рашков и Драгомир Заков дадоха подробности за мистериозния самолет (видео)
БулФото

„Моментално е локализиран. Не се наложи веднага да се вдигат изтребители. Противовъздушната отбрана беше в готовност, но в нито един момент самолетът на беше заплаха за цивилна или военна инфраструктура в България. Летеше на ниска височина, с ниска скорост, т.е. труден за прихващане от изтребители по този начин. Беше следен през цялото време. Локализиран е къде е кацнал на територията на страната и в момента МВР извършва съответните действия за установяване на причините на това нарушение”, заяви министър Заков.

Бойко Рашков и Драгомир Заков дадоха подробности за мистериозния самолет (видео)
iStock

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че самолетът е излетял от Унгария. Той е прелетял през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план. В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния – от румънски и американски F-16, базирани в авиобаза Фетеш.

Бойко Рашков и Драгомир Заков дадоха подробности за мистериозния самолет

Източници: bTV, NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции