<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков: Има о...

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва “Булгаргаз” и КЕВР (видео)

02 Февруари 2022
0 280

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва “Булгаргаз” и КЕВР.

Товастана на брифинг след заседанието на МС.

ДАНС и ГДНП проверяват “Булгаргаз”

„Булгаргаз” е държавна фирма, която е допринесла за настоящото положение относно цените на газа, които се отразяват както на бизнеса, така и на обикновения потребител. Ние активно започнахме да изясняваме дали тези факти са причинени от международна конюнктура или са резултат от действия вътре в страната на определени заинтересовани лица, гледащи собствените си интереси. Стигнахме до извода, че не е случайно и поведението на КЕВР.

В момента се извършват процесуално-следствени действия по отношение на експерти от тази комисия и се придобиват документи, които да се включат в образуваното досъдебно производство”, каза Рашков.

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва "Булгаргаз" и КЕВР

„Не можем да останем безучастни и по отношение на друг отрасъл – електропроизводството. Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително важен за енергетиката на нашата страна обект, построен от японска фирма. В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна.

Ние имаме ориентация за това кой е той. В негова полза са причинени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото съоръжение или на голяма част от  него и той да бъде извършен от японците, са ползвани гаражни фирми. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили”, разкри още вътрешният министър.

И поясни, че въпросната мощност е ПАВЕЦ “Чаира”.

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва &#8220;Булгаргаз&#8221; и КЕВР (видео)
“Смяна на борда на “Булгаргаз беше наложителна”

По темата за „Булгаргаз”, премиерът Кирил Петков пък заяви, че управляващите са “абсолютно сигурни, че смяната на Борда беше наложителна”.

“Ако си бяха свършили работата, цената на газа нямаше да скочи с 30%”, категоричен бе министър-председателят.

А Рашков допълни, че продължава събирането на доказателства. Те най-вероятно ще послужат за повдигане на обвинения срещу “високопоставени длъжностни лица от държавната газова фирма, над която тегнат съмнения, че е работила против интересите на нашата страна”.

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва “Булгаргаз” и КЕВР

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции