<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проверяват н...

Брифинг на Прокуратурата с последни подробности за инцидента на АМ „Струма” (видео)

25 Ноември 2021
0 2823

Брифинг на Прокуратурата с последни подробности за инцидента на АМ „Струма”.

Един от оцелелите след катастрофата на АМ “Струма” твърди, че спасените пътници не са седем, а осем. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в четвъртък. Тя подчерта, че твърдението на оцелелия мъж може да се дължи на “недобър спомен”. Фактите обаче показват, че в автобуса са намерени 44 тела на загинали, а не както се смяташе досега – 45.

“Телата със сигурност бяха 44. Изследваните също са толкова. Граничният контрол на КПП “Капитан Андреево” е фиксирал 52-ма пътници в автобуса. Остава варианта някой от пътуващите по списък да се е прекачил в друг автобус”, поясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

“В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на АМ “Струма”. По делото няма нито един очевидец, а в медиите вече има над 20″, каза още той.

Брифинг на Прокуратурата с последни подробности за инцидента на АМ „Струма”

„Разпитани са двама от пътуващите в автобуса. Те са били будни и дават изключително обективна информация. Показанията им се припокриват напълно и ние ги приемаме за напълно достоверни и коректно изложени. Разпитват се още двама  пътници, които са в „Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в рамките на днешния ден”, добави Сарафов.

Вижте кой е героят, спасил оцелелите от горящия автобус на АМ “Струма” (снимка)

Тиражираната версия, че в автобусът е било превозвано контрабандно гориво в туби е категорично отхвърлена, казаха от прокуратурата. Отхвърлена е и версията за терористичен акт.

Снимка: БулФото

„Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички загинали. Аутопсиите вече са готови. Повечето са загинали от задушаване, а не от наранявания или разкъсвания от взрив”, каза още Сарафов.

Автомобилният състезател Димитър Илиев анализира фаталния инцидент на АМ “Струма” (видео)

Български следовател и прокурор заминават утре за Скопие. „Ще занесат молбата ни за правна помощ и вероятно още утре ще получат ДНК профилите на роднините. Ще сравняваме с ДНК профилите на жертвите, изготвени от нашите медици”, добави той.

Брифинг на Прокуратурата с последни подробности за инцидента на АМ „Струма”

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции