<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха г...

Брутален арест на сина на кмета на Панагюрище (видео)

29 Април 2022
0 45846

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил. Очевидци са станали съпругата му и нейният дядо.

Това разказа пред OFFNews бащата на потърпевшия, който е споделил клип в личния си профил във Facebook. На него се вижда как двама мъже-цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. 

Синът на кмета на Панагюрище е мъжът, който изгори руското знаме на протеста вчера

Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си – колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Брутален арест на сина на кмета на Панагюрище (видео)

Случката е от 26 април, в кюстендилското село Ломница. Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени уж за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът. Те единствено казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет. По думите му, полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

“Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до Вътрешна сигурност, никой не разследва тези заплахи”, коментира Белишки.

Той предполага, че синът му Иван е обект на полицейско преследване след случката в столицата, когато запали руското знаме.
Брутален арест на сина на кмета на Панагюрище (видео)

Според източници на БНТ, 22-годишният мъж е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница.

Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет.

Мъжът, изгорил руското знаме: Твърдо заставам зад постъпката си (видео)

При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

Брутален арест на сина на кмета на Панагюрище (видео)

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива. Успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен, пишат от медията.

По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Задържаният остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище, по-рано запалил руското знаме

Източник: OFFNews

Видео: Никола Белишки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Слава на Усрайна!

    08 Май 2022

    Малко му е!Трябва да му продупчат ухото за обеци с пушката!

Покажи всички Скрий

Реакции