<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дете е загина...

БСП и “Възраждане” са против думата “санкции” в декларацията на НС срещу Русия

24 Февруари 2022
0 2222

Вече часове наред българският парламент не може да излезе с единна декларация, осъждаща руската инвазия в Украйна. А причината е повече от абсурдна.

БСП, която е част от управляващото мнозинство, и опозиционната “Възраждане”, е против записването на думата “санкции” в текста. Това научи Клуб Z.

БСП не вярва на сълзи: "Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов"

Малко след старта на днешното заседание, председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров обяви, че ще бъде свикан председателски съвет. На този съвет представители на всички парламентарни групи трябва да се разберат за обща осъдителна декларация.

Такъв съвет бе свикан. Безрезултатно.

“Направихме контактна група от всички парламентарни групи и имаме обща позиция, че ще излезем с декларация, която започваме да подготвяме в момента. Очакваме председателят на Народното събрание да се върне от срещата при президента и когато е тук да обявим декларацията… Ще обсъдим ситуацията и най-вероятно ще направим извънредно заседание, на което да изслушаме службите и Министерски съвет”, обяви тогава Гюров.

БСП и "Възраждане" са против думата "санкции" в декларацията на НС срещу Русия
Няколко часа по-късно обаче, въпреки че председателят Никола Минчев вече води заседанието, декларация все още няма.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също намекна на брифинг, че две партии отказват да я подпишат в така предложения ѝ вид.

Той така и не изясни кого визира. По думите му обаче депутатите на ГЕРБ са инструктирани да не подкрепят декларация, в която не фигурира това, че България подкрепя наложените на Русия международни санкции.

БСП и “Възраждане” са против думата “санкции” в декларацията на парламента срещу Русия

Източник: Клуб Z

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции