<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай се опит...

Връчихме “Бяла лястовица” на златните ни момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика (РЕПОРТАЖ)

12 Август 2021
3 967

Връчихме “Бяла лястовица” на златните ни момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика. Репортерът ни Влади Василев и операторът Стоян Радков ги посрещнаха на летище София.

Връчихме "Бяла лястовица" на златните ни момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика
За победата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели състезанието на Олимпиадата в Токио, разбивайки хегемонията на рускините. За първи път в историята на художествената гимнастика олимпийското злато е в ръцете на българки.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно, написа NOVA.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

Това е трето злато за България в Токио след титлата на Стойка Кръстева в турнира по бокс в категория до 51 килограма и на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето.

Златните ни момичета спечелиха олимпийското злато! Вижте награждаването ( видео и снимки)

На българска земя

„Няма по-голямо щастие от това да сме в България, на родна земя. Няма по-голямо щастие от посрещането, което получихме. Знаехме, че страшно много сме зарадвали хората. Мисля, си че момичетата все още не осъзнават каква история написаха. С годините ще го разберат. Успяхме! Победихме! Най-силни сме в света. Най-важното е, че спечелихме в една много силна конкуренция. Всичките ни съперници бяха добре подготвени. Въпреки това имаше отбори, които допуснаха ужасно много грешки. Нашите момичета бяха мотивирани и играха спокойно”, каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Скъпи момичета,

Блгодарим ви, че направихте България толкова щастлива! Красиви, амбициозни и целеустремени, вие постигнахте невъзможното в своя спорт! След толкова години упорити тренировки, след безброй несправедливи съдийски решения, най-после чухме българския химн на най-престижния спортен форум и то във ваша чест!

Пожелаваме ви да сте здрави и мотивирани и да продължавате да сбъдвате мечтите си!

Връчихме “Бяла лястовица” на златните ни момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции