<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101255" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водолазна гр...

Част от азотните торове от заседналия кораб край Камен бряг падат в морето (видео)

28 Септември 2021
0 644

Част от азотните торове от заседналия кораб край Камен бряг падат в морето, съобщава bTV.

Започна операцията по преместването на товара от заседналия кораб „Вера Су“ край Камен бряг. Целта е да се повдигне носа на заседналия плавателен съд и той да бъде издърпан.

Част от азотните торове от заседналия кораб край Камен бряг падат в морето (видео)

От видеа, разпространени в социалните мрежи от maritime.bg, обаче се вижда, че при преместването на азотните торове част от тях падат в морето. По-рано беше съобщено, че на място е изпратена пакетажна машина, която да напълни уреята в чували, тъй като те са натоварени в насипно състояние хамбара на кораба. Такава обаче във видеото не се вижда да работи. Разтоварването очевидно се усложнява и от силните вятър и морско вълнение.

През деня от Министерството на околната среда и водите съобщиха, че вече има индикации на замърсяване на водата около кораба. Според учените от Института по океанология попадането на товара в морето с времето би могло да окаже натиск върху екосистемата и резултатите да са негативни за дънните организми.

Част от азотните торове от заседналия кораб край Камен бряг падат в морето

Източник: bTV
Видео: Maritime

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции