<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137722" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Грешни решен...

В САЩ се заражда нов черен пазар – на хапчета за аборт

18 Юли 2022
0 89

Заражда се нов черен пазар на хапчета за аборт в САЩ. Става дума за нов клас медикаменти за прекратяване на бременността, съобщава Wired, цитиран от Клуб Z.

Т. нар. MTP китове са комплект от две хапчета. При употребата им не се налага анестезия или престой в болница. Медикаментите заедно предизвикват спонтанен аборт, но не са препоръчителни за всяка бременна жена, а ползването им е допустимо до осма-девета седмица.

Забраната за аборти в САЩ – риск за жените по цял свят (“Коментарът на Господарите”)

В САЩ се заражда нов черен пазар &#8211; на хапчета за аборт

Интересното е, че много от сайтовете за продажба на такива китове са създадени набързо, но не всички към момента внасят хапчетата. Много от доставките са от САЩ в САЩ, а това означава, че някой е натрупал запаси от подобни лекарства. Когато те се изчерпат обаче, ще е налице и истински черен пазар – с внос от страни като Индия.

Един кит се предлага на цена между 200 и 250 долара. Завишението е сериозно, тъй като в някои държави пада до 5 долара.

След отмяната на историческото решение Роу с/у Уейд в десетки щати абортите са незаконни или силно ограничени. В някои хапчетата все още са опция, в много обаче не са или скоро няма да бъдат.

Източник: Клуб Z

Заражда се нов черен пазар на хапчета за аборт в САЩ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции