<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Атанас Михне...

Четири партии се подписаха под искането за оставката на председателя на НС

15 Юни 2022
1 1626

Депутати от “Има такъв народ”, ДПС, ГЕРБ-СДС и “Възраждане” внесоха проект на решение за предсрочно освобождаване на Никола Минчев като председател на парламента. 

В кулоарите на Народното събрание Мустафа Карадайъ от ДПС каза, че това е инициатива на групата на “Има такъв народ”, които се обърнали към ДПС. Като от партията му са се подписали под предложението. 

“Поводът и основанието не е днешното изслушване на министър Теодора Генчовска, а нарушаването на правилника”, обясни Карадайъ, цитиран от NOVA. И допълни: “С дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого”.

Карадайъ заплаши Никола Минчев с отстраняване, не задължил Бойко Рашков да отговори на въпрос (видео)

Четири партии се подписаха под искането за оставката на председателя на НС
Булфото

Карадайъ подчерта още, че в правилника на НС много ясно е записано, че когато има представени документи с гриф “секретно”, без обсъждане, заседанията са закрити.

“Дори да е имало някакво съмнение преди това, пак в същата алинея е казано, че председателят на Народното събрание се запознава с тези документи и ги съобщава на народните представители. Той и това не направи. Отгоре на всичко, когато от трибуната се каза, че има такива документи, той продължи да се прави, че не го разбира това нещо като проблем”, коментира председателят на ПГ на ДПС.

По правилник искането за оставката трябва да се обсъди и гласува в парламента още в четвъртък.

Четири партии внесоха искане за оставката на председателя на НС

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции