<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Есе от 19 думи ...

Чистачка съди Джеф Безос за расова дискриминация

05 Ноември 2022
0 218

Чистачка съди Джеф Безос за расова дискриминация.

Когато си един от най-богатите хора на планетата, се предполага, че всякакви капризи са ти позволени. Когато обаче те са за сметка на обслужващия те персонал, нещата могат и да имат обратен ефект.

Мъск уволнява огромен процент от служителите в “Туитър” (видео)

Чистачка съди Джеф Безос за расова дискриминация
Мерцедес Уада – чистачката, която съди Безос

Както се случва с Джеф Безос, срещу когото има заведено дело за расова дискриминация. То е от страна на Мерседес Уеда, която е една от хигиенистките, обслужвали дома му в Сиатъл в продължение на три години.

Обвинението

Според документите, внесени в окръжния съд, икономът на дома е имал различно отношение към Уеда и останалия персонал от латино произход. Всички те са работили между 10 и 14 часа на ден без обяд или почивки, ако семейството на основателя на Amazon се е намирало в къщата.

Уеда твърди още, че не е имало осигурено помещение за почивка на персонала и те са били принудени да се хранят в пералното помещение. Не им е било позволено и да ползват тоалетните в къщата.

Заради това в продължение на 18 месеца персоналът е трябвало да излиза през прозореца на пералното. Да минава през двора до отделно помещение за техническата поддръжка на дома и там да може да използва тоалетната.

Адвокатите на Джеф Безос отричат твърденията. “Твърденията нямат стойност. Уеда е изкарвала по над милион долара на година и е била мениджър на хигиенистките. Сама е била отговорна за това кога да обядва и да си вземе почивка”, казва адвокат Хари Корел пред Guardian.

Източник: lifestyle

Чистачка съди Джеф Безос за расова дискриминация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции