<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само 6% от поч...

Един случай на Covid-19 в риалити формат вкара хиляди хора в Австралия под карантина

24 Септември 2021
0 230

Риалити ТВ програмата “Аз съм знаменитост … Махни ме оттук!” е изправена пред огромно обществено недоволство, след като член на екипа се зарази с Covid-19, автоматично изпращайки хиляди австралийци под карантина.

Твърди се, че гримьорката е посетил редица заведения в щата Нов Южен Уелс (NSW), без да се е регистрирала или да е използвала QR код.

Тя е обвинена в множество нарушения на противоепидемичните мерки. Случката повдигна въпроси относно заснемането на предавания в района.

Един случай на Covid-19 в  риалити формат вкара хиляди хора в Австралия  под карантина

31-годишната жена не е идентифицирана когато отлетяла за Балина от Сидни в събота. След това тя посетила няколко места в северната част на щата през уикенда.

В позиция ITV Studios, които отговарят за програмата, твърдят, че членът на предаването е “напълно ваксиниран и носи лични предпазни средства, докато е на работа”. Като всичките ѝ близки, сега са изолирани.

В позицията се казва още , че са “разочаровани и съпричастни” от въздействието, което действията ѝ са оказали върху региона.

Фризьорка не си плати глобата от $11 000 за неспазване на локдауна, въпреки че събра близо $14 000 от дарения

Според правилата хората, пътуващи от Сидни, който все още е в локдаун, трябва да останат вкъщи, когато не работят.
Положителният резултат принуди властите да наложат седемдневен локдаун за около 135 000 души, който влезе в сила във вторник. Междувременно Куинсланд затвори границата си със засегнатите райони.

Австралия има строги гранични ограничения, дори между щатите, като много хора не могат да се срещат с близки.
Абсурдната случка предизвика огромно обществено недоволство.

Един случай на Covid-19 в  риалити формат вкара хиляди хора в Австралия  под карантина

В ‘Туитър” потребител написа: “Не мога да видя родителите си, но те могат да пътуват до регион, за да снимат”.

Катрин Кюсак, член на законодателния съвет на щата Нов Южен Уелс, заяви в социалните мрежи, че е “съсипана” от блокирането и призова здравния министър на държавата да подаде оставка.

А кметът на Байрон Шайр, Майкъл Лайън, каза, че иска отмяна на разрешението на риалити шоуто (Love Island) да снимат в района. Шоуто също е продуцирано от ITV Studios.

Според местните медии северния щат има относително ниски нива на ваксинация в сравнение с другите региони.

Австралийската версия на „Аз съм знаменитост“ се заснема в страната за първи път заради ковид ограниченията. Обикновено предаването се снима в Южна Африка.

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции