<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Все повече мл...

Covid-19 води до оплешивяване, предупреждават учени

28 Октомври 2021
0 575

Прекараната коронавирусна инфекция може да допринесе за преждевременно оплешивяване. Това обяви пред ТАСС Татяна Ружнецова. Тя е зам.-директор по клиничната работа на Московския научноизследователски институт по епидемиология и микробиология на Роспотребнадзор.

“Covid-19 често е съпроводен от повишено образуване на тромби, нарушения в кръвоснабдяването и дисфункция на еднокринната система. Това може да улесни оплешивяването”, каза тя.

Шокираща трансформация на коса подмлади плешив мъж с 20 години (видео)

Covid-19 води до оплешивяване, предупреждават учени

Руженцова отбеляза, че ако инфекцията протича в тежка форма, тя поразява различни органи и системи, след което е нужен продължителен период на възстановяване.

“При леко протичане в много случаи пациентите късно търсят медицинска помощ, понякога остават напълно без лечение. Това може да доведе до развитие на постковиден синдром. Като правило, колкото по-тежко протича заболяването, толкова по-продължителни и по-силно изразени са симптомите на пост-ковидния синдром”, каза тя. 

Covid-19 води до оплешивяване, предупреждават учени

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции