<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111696" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков: Разсл...

Да те глобят за чуждо нарушение (РЕПОРТАЖ)

13 Декември 2021
0 7706

Да те глобят за чуждо нарушение – такъв абсурд разкри човекът, който се обърна към нас. Вижте подробности в репортажа на Виктория Симеонова и оператор Йохан Вирт.

Сигналът

Преди месец Светослав Топалов от Стара Загора получава електронен фиш за нарушение, извършено на 16.03.2020 г. – каране без винетка по платен пътен участък. Нарушението обаче е извършено с автомобил, който той е продал на 22.01.2020 г. на друго лице.

Потърпевшият решава да отиде в районното управление на агенция “Пътна инфраструктура”, за да подаде молба за анулиране на фиша. Той прилага договора за покупко-продажба и документа за санкцията. Дни по-късно обаче получава отказ фишът да бъде анулиран. Причината – не е посочил данни на водача, извършил нарушението.

Той решава да подаде втора молба. Този път тя отново е отхъврлена. Новата причина – изтекъл е срокът за предявяване на иск за отмяна на санкцията. При опит за решаване на проблема в КАТ от там препращат потърпевшия отново в агенция “Пътна инфраструктура”. Според тях няма причина глобата да не може да бъде отменена.

След много разговори и обещания от служители на АПИ, той търси съдействието на адвокат, за да заведе дело. Макар невинен, шансът да го загуби е 50 на 50, споделя още потърпевшият.

Реакцията на “Господарите”

След получаването на сигнала изпратихме запитване до Агенция “Пътна инфраструктура”, в което молим за компетентно становище по въпроса:

Да те глобят за чуждо нарушение

Светослав Топалов е получил обаждане от служтел на Агенцията. Той го уведомява, че фишът ще бъде анулиран. Надяваме се и прехвърлен на правилния човек, извършил нарушението.

Ето и отговорът, който ние получихме по сигнала:

Да те глобят за чуждо нарушение (РЕПОРТАЖ)
Поуката

Макар и едва след нашата намеса, от АПИ решиха проблема на този човек. Бъдете като него – сигнализирайте за нередности, измами и корупция и не си затваряйте очите за проблемите. Активната гражданска позиция не се изразява в писане на фейсбук статуси и коментари, а в сигнали – до институциите, до нас, търсене на отговорност и настояване за решаване на проблемите.

Да те глобят за чуждо нарушение

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Stoyanne96

    15 Декември 2021

    Здравейте моя случай е същият ще се обърна към АПИ ако не ми обърнат внимание ще се свържа с вас Господари

Реакции