<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксина срещ...

Дейвид Джулиъс и Ардем Патапутян са Нобеловите лауреати по медицина

04 Октомври 2021
0 113

Дейвид Джулиъс и Ардем Патапутян са Нобеловите лауреати по медицина. Това предава NOVA. Тя им е присъдена заради откритите от тях рецептори за температура и допир при живите организми.

Премията в областта на физиологията и медицината се присъжда от Кралския Каролински медико-хирургически институт в Стокхолм. Нобеловата награда за медицина се връчва вече за 111 път. Нейни лауреати до 2020 г. са станали 222-ма души, от които само 12 са жени.

Номинираха Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир

На 5 ноември Нобеловият комитет ще обяви имената на наградените по физика, на 6 октомври – по химия, а на 7 октомври – по литература. В последния ден от т.нар. Нобелова седмица ще бъде обявено името на носителя на наградата за мир.

Дейвид Джулиъс и Ардем Патапутян са Нобеловите лауреати по медицина

През 2020 г. размерът на Нобеловата премия бе увеличен от 9 на 10 милиона шведски крони. Връчването на наградите и тази година няма да стане на обща тържествена церемония в Стокхолм, а поотделно, в държавите, в които живеят лауреатите. 

Дейвид Джулиъс и Ардем Патапутян са Нобеловите лауреати по медицина

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции