<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Международни...

Депутатите ще изслушват Константинова заради решението ѝ за украинските бежанци

01 Юни 2022
0 675

Парламентът ще изслуша в четвъртък (02.06) вицепремиера Калина Константинова относно решението за прекратяване на плана за преместването на бежанци от Украйна. Това решиха депутатите в началото на пленарното заседание по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС, предава NOVA.

На 30 май вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова направи видеообръщение, което предизвика доста полярни реакции.

Да поговорим за “капризите” на украинските бежанци

Депутатите ще изслушват Константинова заради решението ѝ за украинските бежанци
Булфото

“След като втори ден до отговорните институции не достига достоверна и навременна информация от получилите временна закрила, след като до последно те не съобщават на медиаторите и екипите на терен за намеренията им, и след като втори ден пристигат автобуси, които не се пълнят, правителството прекратява плана”, заяви Константинова.

“Никаква информация”. Защо автобусите за украински бежанци останаха празни

И допълни, че в тази връзка всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този етап твърдят, че няма къде да отидат, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

По думите на Константинова, закрилата е право, а не задължение.

Депутатите ще изслушат Константинова за украинските бежанци

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции