<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140679" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българска са...

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор (видео)

11 Август 2022
0 376

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор, пише NOVA.

Мъж, собственик на фирма за ремонтни дейности, човек с богат опит в сферата на строителството, започва мащабни ремонти на апартаменти, взима солиден аванс и никога не ги завършва.

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор (видео)

След опити да се свържат с измамника, на собствениците се налага да търсят услугите на друга фирма да “ремонтира ремонта” или да съзерцават нанесените поражения. За Атанас Хаджиев и фирма “Строй Н – Строй” разказват ужилени клиенти, платили десетки хиляди левове, за да заварят жилището си в руини.

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор (видео)

На 15 март тази година Илия Илиев и майка му подписват договор за цялостен ремонт на апартамент с фирмата на Атанас. Свързват се с него чрез група в социалната мрежа. Поискани са им 10 000 лв. за труд и 5 000 лв. за материали. Той взима от тях депозит от 10 000 лв. преди да е започнал работа, като подписват и договор. Срокът за изпълнение е два месеца.

Месец по-късно ремонтът все още не е започнал. След като жената се свързва с майстора той ѝ обяснява, че заминава на пътуване в чужбина. 

Семейството подава сигнал в полицията и наема друга бригада да поправи щетите.

Единствените ремонтни дейности, които са извършени от майстора, по думите на новата бригада, която работи в апартамента, са некачествени. 

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор (видео)

Илия разказва за случилото се в социалната мрежа. По думите му с него се свързват повече от 30 души, които са били подведени от същия майстор. Някои се притесняват да се покажат, защото Хаджиев е влизал неведнъж в домовете им и може да започне да ги притеснява. 

Фирмата е с капитал 2 лева

Николета Мартинова и съпругът ѝ подписват договор за цялостен ремонт за четиристайно жилище със същата фирма и изпълнител. Договорът е за на 22 000лв, с 12 000лв депозит, срокът за изпълнение е 50 дни.

Месец по-късно, когато семейството се прибира у дома, заварва майстора да си събира инструментите. Обяснението е, че те му трябват за друг обект, след тази им среща майсторът не се връща повече в апартамент. Оказва се, че 6000 лв от предоставения депозит за закупуване на материали липсват. Семейството иска Атанас да върне сумата в рамките на месец.

Разкрихме схема с продажба на чужда собственост (РЕПОРТАЖ)

За случая има подаден сигнал в полицията и в Национална агенция по приходите. След консултация с адвокат, семейството се отказва да търси правата си по съдебен път, тъй като след проверка от тяхна страна се оказва, че мъжът не притежава никакво имущество, а капиталът на фирмите на негово име е 2 лв.

Десетки хиляди левове, разбити жилища и много нерви за жертвите на схема с мним майстор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции