<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът, заплаш...

Дете от Пловдив подлуди полицията, звънна близо 200 пъти на спешен телефон 112

10 Септември 2021
0 2296

Дете от Пловдив подлуди полицията, след като звънна близо 200 пъти на спешен телефон 112, пише TrafficNews. Пловдивчанка бе глобена 200 лева след тази серия обаждания. В последствие обаче се оказва, че зад тях стои малолетният й син.

В рамките на 20 дни, хлапето е набрало спешния телефон 112 близо 200 пъти. При всяко обаждане детето е мълчало или е издавало неразбираеми звуци. След последното обаждане, от централата са сезирали органите на реда в Пловдив и конкретно тези от Шесто районно.

Дете от Пловдив подлуди полицията, звънна близо 200 пъти на спешен телефон 112

Служителите на МВР са издирили собственичката на телефонния номер и са й съставили акт. Междувременно тя обяснила в каква ситуация се намира, но това не я спасило.

Жалба срещу санкцията в съда

Веднага след издаване на наказателното постановление, пловдивчанката подала жалба срещу санкцията в Районен съд. В молбата й се казва,че същата е незаконна и незаконосъобразна.

Тел.112 е в критично състояние и се нуждае от спешен ремонт

На същото мнение се оказаха и магистратите, които отмениха наказателното производство. Оказва се, че служителите на МВР са действали изключително радикално. В случая, въпреки всички 190 сигнала, въпросните обаждания не са били ангажирал служби от Пожарна безопасност и Бърза помощ. Именно поради тази причина, пловдивската полиция е трябвало да не налага наказание на жената, а да я предупредят устно или писмено, че при повторно извършване на нарушение ще бъде наложено административно наказание.

„Законът дава възможност за преценка на всеки конкретен случай с оглед тежестта на нарушението, подбудите за извършването му, преценка на всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства”, се казва в решението на съда.

Дете от Пловдив подлуди полицията, звънна близо 200 пъти на спешен телефон 112

Източник: TrafficNews

„Законът дава въз мож ност за пре цен ка на все ки кон кре тен случай с оглед тежестта на нарушението, подбудите за извършването му, преценка на всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства”, се казва в решението на съда.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции