<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93173" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подиграват и...

Диксън бил подведен от “Левски”, използвали го като жертвено агне

03 Юли 2021
0 628

Бизнесменът, опитал безуспешно да придобие “Левски”, изпрати поредно писмо до БТА, в което доста обстойно обяснява позицията си по повод пропадналите преговори. Диксън бил подведен от “Левски”, използвали го като жертвено агне, става ясно от писмото, цитирано от Клуб Z.

Депешата (от името на фирмата му 10 Brindley Sports & Entertainment) практически е залп към Наско Сираков, който на 29 юни обяви, че прекратява опитите за споразумение. Ден по-рано Диксън постави ултиматум на “Левски” до 17 часа на 30-и.

Джоузеф Диксън нямал време за губене, постави двудневен ултиматум пред “Левски”

Мажоритарният собственик на “сините” даде интервю за “Дарик радио” вчера, в което изтъкна, че сложил край. По думите му се стигнало дотам, защото англичанинът започнал да общува с него през медиите и да му извива ръцете. Клубът пратил изряден договор с числа, които вече били обсъждани между двете страни – “коректно и честно”. 

В обясненията на Диксън могат да се отличат няколко акцента:

– Сираков изоставил британеца на пресконференцията му, а след това казал пред журналисти, че го е направил, “за да може да бъде раздърпан от питбули”. “Тези думи изглеждат странно от устата на някого за човек, от когото по-късно очаква да получава сериозна годишна заплата”, прави недвусмислен намек Диксън.

– Проблем при преговорите изникнал заради представена оценка на недвижимото имущество на “Левски”. Тя била завишена с над 63 процента. Това показал доклад на наетата от Диксън “компания CBRE, най-голямата в света за търговски услуги в сферата на недвижимото имущество”. Което означавало, че трябва да се направи корекция за планираната инвестиция (над 240 милиона долара, бел. ред.). 

– Каралият проби в ЦСКА бивш футболист стигнал до извода, че “Левски” в нито един момент не бил планирал да му продаде мажоритарния пакет акции. Именно така Диксън се оказал “подведен” и “използван като жертвено агне”. Ръководители на клуба използвали “влиянието си в местните медии, за да го представят във фалшива и отрицателна светлина. За да постигнат целите си и да отклонят вниманието от проблемите на клуба”. 

– Репутацията на г-н Диксън беше уронена значително. Неговите правни съветници следят отблизо ситуацията, се казва още в писмото. За финал той изказва мнение, че е дошло времето акциите на “Левски” да се предадат на феновете. По този начин те ще получат “директен контрол върху съдбата на клуба и да преценят кое е най-добро за интересите му”. 

Диксън бил подведен от “Левски”, използвали го като жертвено агне
Джоузеф Диксън

Ето защо изглежда, че Диксън бил подведен от “Левски”, използвали го като жертвено агне. Припомнете си кой е той във видеото.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции