<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114337" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отчитат все п...

Джокович спечели делото за депортацията си

10 Януари 2022
0 345

Джокович спечели делото за депортацията си, съобщава NOVA.

Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната, които постановяват, че всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19.  Именно поради тази причина му бе отказана и виза. 

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне напусна хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия. 

В Сърбия протестираха в подкрепа на Новак Джокович (видео и снимки)

Джокович спечели делото за депортацията си

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната. Затова трябва да може да се движи свободно в нея.   
На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото. Той да бъде освободен в рамките на 30 минути. Да му върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 

Сега световният номер 1 в тениса на практика ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играчът с най-много титли в историята.

Джокович спечели делото за депортацията си

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции