<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101677" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови мерки ср...

Доц. Кунчев: Едва 0,77% от починалите с Covid-19 у нас са ваксинирани (видео)

01 Октомври 2021
0 242

„В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се смятат на дневна база. На 4-месечен период процентът на починалите с ваксина срещу коронавирус е 0,77%. Това е 1 на 160 души”. Такова мнение изрази главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в предаването „Здравей,България” по NOVA.

„Надявам се да нямаме по 10 хиляди положителни проби дневно. Математиците винаги са познавали и много ни помагат, но се надявам това да не се случи”, каза той. Специалистът добави, че днес ще излезе изследване на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, което показва, че в страните с под 70% ваксинационно покритие рискът е висок.

Д-р Аспарух Илиев: Купени фалшиви сертификати вдигат процента на заразените ваксинирани (видео)

„Единствено България и Румъния вече са с под 50% ваксинирани. Ние сме на 19% и ако останем така, има големи рискове”, каза Кунчев.

„Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки. Тези проценти отдавна са минало за редица европейски страни, а на нас ни се струват мираж. Ако нямаше никакви мерки, цифрите щяха да са значително по-големи. Не е приемливо хората да си умират вкъщи”, добави Кунчев.

Доц. Кунчев: Едва 0,77% от починалите с Covid-19 у нас са ваксинирани

За фалшивите ваксинационни сертификати

„Пазарът на фалшиви сертификати е пазар с човешкото здраве. Такава практика има. Много е трудно да се докаже, че един сертификат е фалшив. 1 от 1000 души не реагира на антигенно дразнене. Всеки един случай на фалшив сертификат ще се оправдае в съда именно с това нещо”, обясни Кунчев.

Главният държавен инспектор съобщи, че тече проверка на лекар, който прави много имунизации на хора от различни краища на страната. Подозренията били за издаването на фалшиви ваксинационни сертификати.

„РЗИ казват, че в списъка му има хора от Благоевград, Несебър и Елхово”, добави Кунчев.

Доц. Кунчев: Едва 0,77% от починалите с Covid-19 у нас са ваксинирани

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции