<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков уволн...

“Достатъчно ясно”. Карадайъ защити Пеевски за Досиетата “Пандора”

08 Октомври 2021
0 497

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ защити в петък бившия депутат на движението Делян Пеевски. Това е по повод разкритията за него в международното разследване Досиетата “Пандора”, пише Свободна Европа.

Българският партньор в разследването – Бюрото за разследващи репортажи и данни (BIRD), публикува във вторник подробна информация за връзките на бившия народен представител с три офшорни дружества. Данни, които до този момент той не е декларирал никога, въпреки че става въпрос за времеви периоди, в които е бил длъжен да го направи като действащ член на парламента.

Делян Пеевски с първи думи след разпита в ДАНС (видео и снимки)

От своя страна Пеевски определи изнесената информация като “невярна”. Според него “въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано”.

"Достатъчно ясно". Карадайъ защити Пеевски за Досиетата "Пандора"

На въпрос дали ДПС ще ревизира отношението си към бившия депутат, Карадайъ отговори, че казаното от Пеевски по случая е “достатъчно ясно”.

“Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица”, добави лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

Ден, след като името на Пеевски се появи в най-голямото изтичане на тайни документи за офшорни сметки и дружества на стотици политици и милионери, той беше повикан в ДАНС. От агенцията заявиха единствено, че извършват проверка “относно твърдения за наличие на участие и собственост на български юридически и физически лица в дружества, регистрирани в офшорни зони”.

"Достатъчно ясно". Карадайъ защити Пеевски за Досиетата "Пандора"

“Извършват се действия в съответствие със законовите компетенции на ДАНС, включително и обмен на информация с партньорски служби и организации”, добавиха оттам.

В четвъртък сайтът BIRD съобщи за още един български политик, който не е декларирал офшорна фирма. Става дума за Николай Младенов, бивш министър на отбраната и министър на външните работи.

“Достатъчно ясно”. Карадайъ защити Пеевски за Досиетата “Пандора”

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции