<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123362" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кученце танц...

Биляна Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов (видео)

23 Март 2022
0 1296

Актуалната световна шампионка по борба в категория до 59 кг Биляна Дудова твърди, че е била ощетявана и унижавана години наред, защото не тренира при селекционера на националния тим Петър Касабов.

Дудова заяви, че е обект на тенденциозно отношение от страна на Касабов.

Според нея, това е причината бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин да бъде избрана за предстоящото състезание.

Треньорът на Биляна Дудова: Предполагам, че се самонаранила заради лична причина

Двете медалистки трябваше да проведат среща, която да определи коя да бъде представителка в категория до 62 кг в Будапеща. Срещата не се проведе, тъй като Юсеин не успя да мине претеглянето.

Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов

От Управителния съвет на Българската федерация по борба заявиха, че треньорите определят критериите и участниците, а те само утвърждават списъка.

Тайбе Юсеин не успя да стигне до финала при борбата в Токио (снимки)

“Има треньори, те определят критериите, оттам-нататък си носят отговорност. Ние като Управителен съвет само утвърждаване съставите. Подкрепили сме състава, който е подал националният треньор. Биляна беше подадена на 59 килограма”, заяви президентът на федерацията Христо Маринов.

Носителката на “Бяла лястовица” Тайбе Юсеин си осигури място на полуфиналите на Олимпиадата

Дудова имаше амбиция да влезе в състава на България за предстоящото европейско първенство, при това в олимпийската категория до 62 кг.

Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов
През февруари Дудова победи Юсеин на финала на турнира “Дан Колов”.

“Аз няма да се състезавам на Европейското първенство, при положение че победих Тайбе на турнира “Дан Колов” и спазих правилата, които бяха казани от Управителния съвет на Българската федерация по борба. За мен не е нормално заради това, че не съм от отбора на Петър Касабов да бъда ощетявана по такъв начин. Не съм направила много, но от пет европейски първенства имам четири титли и от участия на две световни първенства имам златен и сребърен медал.

Тайбе Юсеин спечели олимпийски медал за България с размазваща победа над рускиня

И да бъда подигравана по такъв начин. А заплатата, която получавам от федерацията за миналата година, че съм европейска и световна шампионка […] е колкото заплатата на една чистачка. Това нормално ли е? Докога трябва да търпя тези неща, докога трябва да бъда мачкана, унижавана, подигравана от треньора на националния отбор и по такъв начин да се решават неща от Управителния съвет на федерацията и да не се спазват?

Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов

[…] Исках да направя нещо историческо – в четвърта категория за мен да спечеля пета титла за България. Аз се боря за България, за никой друг”, заяви Дудова.

Игрите в Токио са най-успешни за България от 21 години насам

Тя е категорична, че отношението към нея е резултат от това, че не тренира при Касабов.

Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов

Източник и видео: bTV 1, 2
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции