<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125328" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 6 последни сл...

Два златни и един бронзов медал за България на Световната купа по художествена гимнастика (видео)

10 Април 2022
0 262

Два златни и един бронзов медал за България на Световната купа по художествена гимнастика спечелиха момичетата вчера в София.

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в “Арена Армеец” в София, съобщава Gong.

В първото си официално състезание Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова изпълниха много добре композицията си с три ленти и две топки под бурните аплодисменти на публиката и получиха оценка от 28.950 точки. 

Възпитаничките на Весела Димитрова събраха от двете изпълнения 53.150 точки и взеха златните отличия.

Два златни и един бронзов медал за България на Световната купа по художествена гимнастика (видео)
При индивидуалните грабнахме злато и бронз

Боряна Калейн спечели златен медал в многобоя. Българската грация триумфира с общ сбор от 127.100 точки. За страхотното си представяне на лента Калейн получи оценка от 31.350. 21-годишната състезателка се справи силно и в съчетанието си на бухалки, където получи 31.850 точки.

Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито

Стилияна Николова допълни великолепното ни представяне в многобоя с бронзовото си отличие в своя дебют на Световна купа пред родна публика. Талантливата ни грация получи общо 123 800 точки след оценка 32.050 на бухалки и 32.100 на лента.

Може да бъде изображение с 1 човек, на закрито и текст, който гласи 'BRGF'

В днешния ден Калейн ще се бори за медали и в четирите финала на отделните уреди, докато Николова ще се опита да стигне до отличие в тези на бухалки, обръч и лента.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции