<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133069" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как 4 милиард...

Джамбазки даде Петков на прокуратурата след показаната от Балабанов бележка за РСМ

10 Юни 2022
0 9593

Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки сигнализира Прокуратурата на Република България за извършване на престъпление от страна на премиера Кирил Петков. Сигналът се основава на Глава първа от НК за умишлена вреда на републиката, казват от политическата формация, цитирани от bTV.

От ИТН показаха бележка с „начертан“ от премиера план за Северна Македония (видео)

Мотивът за подадения сигнал е вчерашното интервю на депутатът от ИТН Светослав Балабанов. Той показа бележка, която, по думите му, е написана от Кирил Петков.

Има ли план Слави Трифонов и какъв е той?

Джамбазки даде Петков на прокуратурата след показаната от Балабанов бележка за РСМ

Става дума за лист хартия, откъснат от служебните тефтери на Министерски съвет. Върху него министър-председателят е разписал идеите си относно допускането на Република Северна Македония до започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз, заобикаляйки утвърдената официална позиция на Република България.

Бойко Рашков оглавява КПКОНПИ, въпреки несъгласието на ИТН

„Предвид факта, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България официална позиция, както и предвид потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, смятам, че с действията си господин Кирил Петков е извършил състава на престъплението по чл. 103, пр. 1, раздел II, Глава първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9“, аргументира сигнала си съпредседателят на ВМРО.

Генчовска: Петков е обсъждал как да се заобиколи ветото на РСМ (видео)

Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ

Ангел Джамбазки настоява още главният прокурор да използва настоящия сигнал като законен повод за образуване на досъдебно производство срещу Кирил Петков.

Джамбазки даде Петков на прокуратурата след показаната от Балабанов бележка за РСМ. Джамбазки даде Петков на прокуратурата след показаната от Балабанов бележка за РСМ

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции