<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127118" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск куп...

Джеф Безос намекна, че в сделката на Мъск за Twitter има китайско влияние

26 Април 2022
0 377

Сделката на Илон Мъск с Twitter се превърна в поредния повод за конфликт между него и бившия най-богат човек в света Джеф Безос, пише Булевард България.  

Милиардерът намекна, че Мъск има финансови зависимости с Китай. Безос намира за възможно те да са оказали влияние върху решението му да навлезе като инвеститор в полето на социалните мрежи. 

Джеф Безос намекна, че в сделката на Мъск за Twitter има китайско влияние

Мъск иска да купи Twitter за рекордните 41.4 милиарда долара

Няколко часа след новината за придобиването на Twitter, Безос използва профила си в платформата, за да сподели коментар на журналиста Марк Форсайт. 

“Между другото: 

– Вторият по големина пазар на Tesla за 2021 г. e Китай (след САЩ); 

– Китайските производители на батерии са най-големите доставчици за електромобилите на Tesla;

Илон Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара

– Откакто през 2009 г. Китай забрани достъпа до Twitter, правителството няма почти никакви инструменти за влияние върху платформата;

– Това може би се промени току-що”. 

Безос допълва коментара на Форсайт с това, че репортерът поставя “интересен въпрос” – “Дали китайското правителство не се сдоби с малко власт върху публичното пространство?”. 

Той сам отговаря на въпроса – “най-вероятно не”. 

“По-вероятният резултат е усложняване на позицията на Tesla в Китай, отколкото цензура в Twitter. Но ще видим. Мъск е изключително добър в справянето с подобен тип сложни ситуации”, пише Безос. 

Джеф Безос намекна, че в сделката на Мъск за Twitter има китайско влияние

Взаимните нападки между двамата най-богати хора в света не са нищо ново. Двамата са преки конкуренти в космическата индустрия, където SpaceX на Илон Мъск успява да изпревари Blue Origin на Безос, включително в поръчките на NASA. 

Илон Мъск вече е със 100 милиарда по-богат от Джеф Безос

Купуването на Twitter от Мъск получи доста критики и от политици и от правозащитници. Те предупреждават, че човек с огромни финансови възможности придобива твърде голям контрол върху един от основните канали за комуникация онлайн. 

Джеф Безос намекна, че в сделката на Мъск за Twitter има китайско влияние

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции