<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС изготвя пл...

Джейсън Момоа разгневи мрежата със снимка в Сикстинската капела

16 Май 2022
0 10400

Холивудската звезда Джейсън Момоа разгневи мнозина свои фенове (и не само), след като публикува поредица от снимки от вътрешността на Сикстинската капела във Ватикана.

Там снимането под каквато и да е форма е абсолютно забранено.

Джейсън Момоа разгневи мрежата със снимка в Сикстинската капела

Интересен факт е, че повечето хора смятат, че забраната е с цел да се защити историческия стенопис, но истинската причина е, че японска компания всъщност притежава авторските права върху интериора. Сделка, сключена, когато компанията финансира реставрацията в началото на 80-те години на миналия век.

Срокът на това авторско право е изтекъл през 2019 г., но все още не е позволено да се снима.

Очевидно правилата не важат за всички и именно това разгневи феновете на актьора.

Джейсън Момоа разгневи мрежата със снимка в Сикстинската капела

“Ние не можем да се снимаме, но знаменитостите могат. Нищо против Джейсън (обожавам го), но не е честно”, написа един потребител.

Друг пък добави: “И така, те позволяват на богатите и известните да снимат там, но ние, селяните, не можем”.

След хилядите гневни коментари, Момоа реши да се извини и публикува видео в Instagram, на което поднася извиненията си, докато тренира, потен и гол до кръста.

“Това е последният ми ден в Рим и просто обичам вас и Италия. (…) Ако сте решили, че съм се държал неуважително към културата ви – не съм имал подобно намерение”, обяснява актьорът.

Критиките обаче продължиха, като този път потребителите изтъкнаха, че Ватикана е отделна държава на територията на италианската столица.

Джейсън Момоа заобиколи забраната и се снима в Сикстинската капела

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции