<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джокович пол...

Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

05 Януари 2022
0 3423

След като вчера ( 04.01.2022 г.) световният номер 1 Новак Джокович получи медицинско изключение и стана ясно, че ще защитава титлата си в Мелбърн, изглеждаше, че сагата с участието му на Откритото първенство на Австралия е към своя край. Днес обаче се оказа, че това далеч не е така…

Джокович получи “медицинско изключение” за участието си на Australian open

Австралийска медия, цитирана от bTV, съобщава, че сърбинът е кацнал в страната, но поне засега не е пуснат да влезе, тъй като властите не искат да признаят визата му.

Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващия задължителен документ за ваксинация. Осъществена е връзка с правителството на щата Виктория. Визата е била изпратена от екипа на Джокович. Щатът Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

Новината бе съобщена от местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но са получили отказ.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щатът Виктория няма да одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции