<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155233" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Независимият...

Джуди Халваджиян: Държавата ни е завладяна (видео)

14 Декември 2022
0 12990

Джуди Халваджиян: Държавата ни е завладяна – това заяви продуцентът на “Господарите” в “Денят с В. Дремджиев”. Темите в разговора бяха свързани с актуалните събития в страната – вотът против предложения от ГЕРБ кабинет на проф. Габровски, потенциалните предстоящи избори и ролята на медиите за изграждането на активно гражданско общество у нас.

“Има неща, които са толкова явни, че не разбирам как хората не ги виждат. За пореден път Борисов се скри зад един достоен човек в неговата област, но аз се чудя как е възможно тези хора да играят по играта на Борисов. Тези хора, тези хора като професорът, който застана с лицето си и с цялото си.” – така Джуди Халваджиян коментира решението на Народното събрание да не подкрепи кабинета на Габровски.

Страстите на политическата сцена около гласуването на кабинета “Габровски” (видео)

Прогнозата на продуцента за правителство с втория или третия мандат не е оптимистична. По думите му “Продължаваме промяната” и “Демократична България” се стараят, но очевидно няма да получат подкрепа. А при правителство с третия мандат някои до момента скрити връзки, биха излезли наяве. Това е твърде рискован ход за партиите, убеден е продуцентът.

Джуди Халваджиян: Държавата ни е завладяна (видео)

Ако се стигне до следващи избори?

“Българинът, за съжаление не е свикнал да анализира правилно политическата ситуация. А хубаво е да има избори, защото това е едно пречистване и аз съм убеден в това. А въпросът е, че прекалено много голяма е пропагандата на системните партии като ГЕРБ и ДПС и много хора. За съжаление има много хора, невежи в тази държава и за съжаление техният фокус е към тях и те не искат и не могат да разберат, че в тази държава, ако искат бъдещето на децата им да се промени, те трябва да променят начина си на мислене и не могат да продължават да вярват на партии като ГЕРБ и ДПС.”, сподели Джуди Халваджиян.

И допълни, че според него още много пъти ще се стига до избори, докато като общество осъзнаем колко е важно да проявяваме критичност към пропагандата и да сме активни.

Завладяна държава

Медии, институции, големи компании – всичко у нас е завладяно от политици и олигарси. Завладяна е и прокуратурата, която би трябвало да ги разследва.

“Ако бяхме една нормална държава не биха позволили на политици да звънят по телефона и да се държат с водещите на сутрешните блокове, като че ли те са им длъжни, но за съжаление се случва и то в нашата държава.”, сподели Джуди Халваджиян.

Той подчерта, че спирането на “Господари на ефира” е пореден пример за завладяването на държавата. Борисов и ДПС нямат интерес от това да бъдат критикувани в национален ефир. Нямат интерес и хората да имат към кого да се обърнат, когато институциите не работят в тяхна полза. Това е и причината “Господарите” да продължаваме да работим само онлайн. Макар че социалните мрежи и в частност Facebook се опитват и тази свобода да ограничат, налагайки рестрикции на много свободни медии, сред които и на нас.

Джуди Халваджиян: Държавата ни е завладяна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Атанас

    19 Декември 2022

    В много държави по света има мафия, но и нституциите се борят против нея, а в България мафията си има държава и всички институции са превзети и я вместо да я борят, подпомагат нейните структури.

Покажи всички Скрий

Реакции