<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бумащина и не...

Ексклузивно: Интервю на “Господарите” с Илон Мъск веднага след пристигането му в България (видео)

23 Ноември 2022
4 20583

Ексклузивно: Интервю на “Господарите” с Илон Мъск веднага след пристигането му в България – реализира го нашият репортер Виктория Симеонова. Ето и какво сподели милиардерът пред нашата камера:

Вики: Господин, Мъск, разкажете какви са първите ви впечатления от България

Илон Мъск: Това е една наистина невероятна страна! Още щом пристигнах на летището, ме настаниха директно в такси. Шофьорът беше изключително гостоприемен! През целия път ми говореше за някакви свои планове за политическа кариера. Щом пристигнахме в центъра на София, ми казаха, че дължа 300 лева за курса. Малко се изненадах от цената за 10 км разстояние, защото бях чувал, че в България цените са доста по-ниски, но той ми каза “Тесла, тесла” и разбрах, че се интересува от бизнеса ми, затова дори му оставих бакшиш. Научих и първите си думи на български: “съсипаха я тая држава”

Вики: Знаем, дойдохте в България, за да видите Белоградчик. Много хора се питат с Тесла ли дойдохте или с ракетата на Спейс Екс?

Илон Мъск: Изключително преживяване беше пътуването ми до Белоградчик! Реших да взема малко ноу хау и да пътувам с влак. До сега не ми беше хрумвало, че, ако прозорците не се отварят, това ще подобри значително скоростта на движение. Само за 12 часа стигнах от София до Белоградчик. Изключително съм впечатлен от идеята, която е възприело вашето БДЖ с влаковете за еднократна употреба. Вместо да се връща обратно празен, на гара Белоградчик, влакът се запали и изгоря. Много иновативно наистина!

Ексклузивно: Интервю на “Господарите” с Илон Мъск веднага след пристигането му в България (видео)

Илон Мъск си запазва маса в ресторант в белоградчишко село?

Вики: А какви са впечатленията ви за самия Белоградчик?

Илон Мъск: Изключителен град. Седнах да обядвам в един ресторант там. Веднага ми сервираха някаква супа от вътрешности.. Беше божествена! С нея вървеше и традиционната българска ракия Мъскатова. Така разбрах, че българите много преди мен знаят какво е чувството да летиш в космоса. И че няма смисъл да инвестирам в ракети, след като само с една ракия се пренасям директно на Марс. До скоро ме убеждаваха, че родата ми е от Македония, но вече съм сигурен, че имам български корени!

Вики: Хареса ли ви обслужването и храната, ние българите сме известни по цял свят с гостоприемството си?!

Илон Мъск: Всичко много ми хареса! Имаше комичен момент когато дойде сметката! С моя асистент пресметнахме, че ще е по-на сметка просто да купим ресторанта! Това се оказа печеливш бизнес, сервитьорите са идеално обучени и дори когато клиентът твърди, че не е поръчвал нещо, те отговарят категорично и безкомпромисно “Е да ама вече го маркирах”. Много печеливш ход.

Вики: Какво друго успяхте да видите в България?

Илон Мъск: На връщане от Белоградчик си наех кола. Оказа се, че единствената налична за наемане е Мъсквич. Как не съм се сетил да кръстя така своите коли, а измислих това глупаво Тесла, още ме е яд. Докато пътувахме към София, видях, че няма никакъв смисъл от селф драйв услугата на Тесла. Тя е скъпа и не особено удобна на фона на българския селф драйв при това с 8 промила алкохол. 

Вики: Много хора се питат дали бихте купили България след това посещение?

Илон Мъск: Мислих си го, но ме е страх, че за разлика от Туитър, в България няма да мога да уволня всички неработещи ефективно. Ще ми се наложи да остана  сам. 

Е, трябва да признаем, че това интервю никога не се е случвало. Но не пречи да внесем доза чувство за хумор в истерията около евентуалното пристигане на Илон Мъск в България.

Ексклузивно: Интервю на “Господарите” с Илон Мъск веднага след пристигането му в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции