<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198925" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейни фирм...

Ердоган предложи на Илон Мъск да вдигне завод на “Tesla” в Турция (видео)

18 Септември 2023
0 647

Ердоган предложи на Илон Мъск да вдигне завод на “Tesla” в Турция. Президентът на съседите се срещна в Ню Йорк с Мъск.

Проучване: 87% от хората по света не одобряват Путин

Ердоган предложи на Илон Мъск да вдигне завод на &#8220;Tesla&#8221; в Турция (видео)

По време на срещата Ердоган е разказал на Мъск за постиженията на Турция в областта на технологиите. И го е призовал да построи седмият завод на Tesla именно в Турция.

Освен това, турският президент е откроил възможностите на Турция за сътрудничество със SpaceX в рамките на реализацията на космически програми.

В тази връзка Ердоган е поканил Мъск на посети фестивала на авиацията, Космоса и технологиите Teknofest, който ще се проведе в град Измир.

Как е сега?

Понастоящем Tesla произвежда своите еректромобили в шест завода, 4 които се намират в САЩ, и по един – в Германия и Китай. Първият завод на Tesla е открит през 2010 г. в щата Калифорния. През миналата година Tesla откри два нови завода – в Тексас и в Бранденбург (Германия).

През август Tesla изрази интерес и към изграждането на завод в Индия, който да произвежда евтини електрически автомобил. А през май Мъск каза, че Tesla вероятно ще избере локация за нов завод до края на тази година.

Общият броя на работниците и служителите на компанията Tesla сега надминава 70 000 човека.

Източник: Money
Видео: YT

Ердоган предложи на Илон Мъск да вдигне завод на “Tesla” в Турция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции