<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164606" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пиян шофьор с...

Ердоган сравни щетите от земетресенията с атомна бомба

15 Февруари 2023
0 233

Ердоган сравни щетите от земетресенията с атомна бомба. В телевизионно обръщение, цитирано от NOVA, държавният глава още потвърди, че над два милиона и 200 хиляди души са напуснали засегнатите райони. Той още съобщи, че броят на жертвите в страната е достигнал над 35 хиляди души.

През последните дни имаше вълна от критики срещу правителството на Ердоган, като мнозина обвиниха, че реакцията на властите в справянето с кризата е била недостатъчно адекватна и бърза. Турският президент обаче изтъкна, че силата на трусовете е наподобявала тази на “стотици мощни атомни бомби”. 

Ердоган сравни щетите от земетресенията с атомна бомба

Задържаха турски строител, престорил се на жертва на земетресенията

„Бедствието засегна регион, който е по-голям по размери от териториите на много държави. Случи се по-близо до повърхността и това засили разрушителния ефект, който донесе енергия колкото на стотици мощни атомни бомби. Най-силните трусове в света се случват в океаните и засягат сушата, но трусовете в Кахраманмараш дойдоха директно под жилищните сгради. Страната ни бе разтърсена на 6 февруари от невиждани в историята по мащаб и интензивност земетресения. Това са най-големите катастрофи в историята на Турската република след земетресението в Ерзинджан през 1939 г. Пожелавам бързо възстановяване на ранените, които бяха спасени от руините”, каза Ердоган.

Ердоган сравни щетите от земетресенията с атомна бомба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции